Notícies

· Informacions d'interès

L’investigador Albert Samper rep el premi Talent Acadèmic de la Fundació Gresol

La Fundació Gresol ha lliurat, per desè any consecutiu, els Premis Gresol Jove al Talent Emprenedor, una gala celebrada a l'Hotel Olympus Palace de Salou. Es tracta d'un esdeveniment en què els joves són els protagonistes. El projecte Renergy, la marca de bosses de luxe i veganes Xènia Pérez i l'arquitecte Albert Samper han estat els guardonats amb els Premis Gresol Jove al Talent Emprenedor.

L’Albert Samper, arquitecte per la UPC, es va doctorar el 2014 per la Universitat Rovira i Virgili en el programa d'Arquitectura, Urbanisme i Edificació i el 2024 per la Universitat de Girona al programa d'Història de l'Art, tots dos amb menció Cum Laude. Actualment, és professor i investigador Lector Serra Húnter en l'àrea d'Expressió Gràfica Arquitectònica i secretari de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la URV.

A més de la seva tasca investigadora, ha desenvolupat més de trenta projectes de transferència de tecnologia, consolidant la seva experiència en la digitalització del patrimoni mitjançant escàner làser i drons. Gràcies a aquesta trajectòria, el 2024 va cofundar Scandraw SL, amb els seus socis David Moreno i Cèlia Mallafrè. Aquest equip ha assolit un grau molt elevat d'expertesa en el desenvolupament de digitalitzacions arquitectòniques utilitzant tecnologia avançada com escàners làser i drons per crear models digitals precisos i detallats. Es tracta d'una tècnica única desenvolupada que optimitza el temps i els recursos, millorant l'eficiència i precisió en la documentació resultant.

WaveWatt s’endú el premi Talent Tecnològic pel projecte RENERGY

L'equip de WaveWatt, format per estudiants de la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Politècnica de Catalunya, presenta el projecte RENERGY, que consisteix en el desenvolupament de la Boia Mareomotriu Universal. Aquesta boia té l'objectiu de poder subministrar energia elèctrica als sistemes essencials de petites i mitjanes embarcacions en qualsevol lloc i moment.

Es tracta d’una boia compacta, portàtil, escalable, universal, assequible i no invasiva. Gràcies al seu innovador mètode per convertir l'energia de les onades en electricitat, la boia és capaç de subministrar energia elèctrica neta independentment de les condicions climatològiques del moment.