Notícies

· Agenda

Tercera edició de la Wine Innovation Week (WIW), impulsada per INNOVI

Els dies 3, 4 i 5 d'abril tindrà lloc la tercera edició de la setmana de la innovació en el sector vitivinícola de Catalunya, impulsada per INNOVI. La Wine Innovation Week (WIW), té una vocació demostrativa i es podran conèixer les darreres innovacions en viticultura, enologia, màrqueting i comunicació. La temàtica a tractar en aquesta tercera edició és Noves tendències al llarg dels processos vitivinícoles.

Cada dia se centrarà en un àmbit diferent: El primer dia viticultura, el segon enologia i el tercer comunicació.

Programa de les tres jornades

El dia 3 d'abril, el dia centrat en viticultura, es realitzarà un desplaçament fins a l'Empordà, on es visitarà el celler La vinyeta i també Perelada, es podran veure diverses demostracions en camp, que van des d'aparells per a retenir aigua en el sòl, a robots autoguiats, passant per ulleres de realitat virtual per a millorar les operacions de poda. Experts i viticultors exposaran els reptes i solucions actuals a les que s'enfronta la viticultura.

El dia 4 d'abril, el dia centrat en enologia, serà el torn del Penedès, es visitarà Castelo Pedregosa i la màquina d'enllaunat de vins a les seves instal·lacions, seguit d'una visita a l'INCAVI, on es podrà veure el multiplicador de llevats autòctons i es farà una aproximació a la caracterització sensorial del seu panell de tast, durant tota la jornada es portaran a terme diverses ponències i demostracions de tecnologies, productes i metodologies. La jornada acabarà al Vinseum amb tastos innovadors.  

El tercer i últim dia de la WIW, el 5 d'abril, és el dia centrat en comunicació i tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès, a la seu corporativa del Banc Sabadell. Es posarà el focus en la digitalització com a element de venda, els elements diferenciadors en la comercialització i com comunicar les noves tendències com ara els vins desalcoholitzats o amb baix contingut alcohòlic.

Inscripció a l’esdeveniment

Per a participar en aquestes jornades és necessari inscriure's al web. Cal destacar que es pot assistir a una jornada o als 3 dies. Pels associats d'INNOVI l'assistència serà gratuïta els tres dies (amb dues entrades per soci).

Pels no-associats:

- Assistència a un dia de la WIW: 50 €

- Assistència als tres dies de la WIW : 100 €