Notícies

· Informacions d'interès

Treematernity, nova Start-Up reconeguda de la URV

Tres llevadores de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa han creat aquesta empresa que busca millorar l'atenció materno-infantil, innovant en les corretges de monitoratge de les embarassades. Aquest és el resultat de la primera de les innovacions patentades per l'empresa Treematernity, des de fa uns mesos nova start-up de la URV i que van impulsar, ara fa uns tres anys, les llevadores Vanessa Sanz, Montse Gasparín i Mabel Gendre.

Han patentat el que anomenen Belty, cinturons d'un sol ús per a fer el monitoratge de les dones embarassades que aporten, segons ja indiquen els estudis de testeig, molts avantatges respecte els convencionals. No cal rentar-los cada vegada que s'utilitzen -ni assecar-los- ja que són material fungible i es llencen després de cada ús. Són, per tant, més higiènics i faciliten les tasca de les llevadores, que no han de tenir-ne cura que estiguin apunt per tornar-los a fer servir una vegada s'ha acabat el monitoratge de la embarassada.  Els estudis han demostrat que són més confortables, més segurs i aptes, a més, pels parts a l'aigua i permeten una millor mobilitat de la dona embarassada.

Els dispositius ja han passat per uns processos d'estudi i de validació -que estan acabant- i han posat de manifest els nous cinturons s'adapten més bé a les noves tecnologies que hi ha, és a dir, són més precisos alhora de fer el monitoratge. Les impulsores del projecte expliquen que la tendència als hospitals és la de fomentar el material d'un sol ús, per qüestions higiene principalment, però també per comoditat, tant pels professionals com per les dones.  A més, els cinturons van pretallats i enrotllats en un aparell dispensador, fet que fa més pràctic el seu ús.

De moment n'han fet una tirada de 600 prototips per a poder-lo testejar, que és el que han estat fent a l'hospital Verge de la Cinta amb unes 300 dones durant els darrers sis mesos. Els cinturons també s'han provat a l'Hospital Sant Joan de Reus, Mataró, Igualada i a la Fe de València  Una vegada hagin acabat els estudis, a finals d'aquest any o principis del proper, ja tindran els resultats amb la validació i estarà preparat per portar-lo al mercat, sempre que disposin dels recursos necessaris per tirar-ho endavant.

El reconeixement com a Start-Up de la URV implica que es tracta d'un projecte innovador liderat per alumnes o ex-alumnes de la nostra universitat.