Notícies

Neix UP2Smart, empresa derivada de la URV que ofereix solucions a la indústria aplicant la visió per computador

Ajudar a diagnosticar malalties, prevenir accidents o identificar errades en processos automatitzats a partir de l'anàlisi d'imatges són algunes de les aplicacions a què pot donar resposta UP2Smart Innovative Technological Solutions, SL. (www.up2smart.com)

Aquesta nova empresa derivada (spin-off), impulsada per la Universitat Rovira i Virgili, s'acaba de constituir i investiga i ofereix solucions en el sector de la visió per computador. Al darrere hi ha un equip emprenedor sorgit del Grup de Recerca de Robòtica i Visió Intel·ligents del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. Encapçalats per Domènec Puig, investigador principal del grup de recerca i vicerector de Programació Acadèmica i Docència, també en formen part Hatem A. Rashwan, Mohamed AbdelNasser, Julián Cristiano, Bogdan Nae i Pau Puig.

L'objectiu de l'empresa és integrar l'ús de dispositius hardware (com càmeres) amb algoritmes intel·ligents de processament d'imatges i reconeixement de patrons. El fet d'automatitzar solucions de seguretat i inspecció comportarà que sistemes molt diversos puguin analitzar i entendre el seu entorn.

En aquest sentit, UP2Smart pretén aplicar la visió per computador en entorns industrials i de negocis. En el sector industrial permetrà millorar sistemes de control de qualitat en cadenes de producció comla verificació precisa tant dels sistemes de producció com dels productes durant el procés d'elaboració en una gran varietat d'entorns. A més, els sistemes automatitzats basats en visió artificial poden ser utilitzats, per exemple, per supervisar maquinària en entorns industrials amb l'objectiu d'evitar accidents i garantir la seguretat dels treballadors.

En el sector de negocis, UP2Smart pot aportar solucions que infereixin tendències econòmiques reals. Per exemple, l'anàlisi d'imatges de contenidors en un port d'embarcament serveix per deduir el moviment de les mercaderies dins les instal·lacions, la qual cosa permet obtenir informació sobre tendències reals d'importació i exportació. De manera similar, les càmeres d'un supermercat es poden utilitzar per mesurar els nivells de satisfacció dels clients.

La tecnologia amb què treballarà l'empresa té un potencial amplien diversos sectors, com la salut i la nutrició, i l'acció dona resposta a una demanda cada cop més creixent de les empreses, que necessiten solucions basades en intel·ligència artificial en els seus processos.

Durant la seva creació, UP2Smart ha rebut l'assessorament de la Unitat de Valorització i Comercialització de la URV, que compta amb el suport d'ACCIÓ i la Càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la URV.