Notícies

· Informacions d'interès

CreatSens Health rep el premi a l’startup més prometedora de l’IQS Tech Fest 2019

L'empresa derivada de la URV CreatSens Health, ha rebut el premi a l'startup més prometedora de l'IQS Tech Fest 2019, que es va fer el 24 de gener a Barcelona. L'empresa guardonada està enfocada a controlar el progrés de la malaltia renal crònica a través d'eines tecnològiques d'última generació que permetin mesurar paràmetres rellevants per als pacients, d'una forma molt més senzilla a l'actual.

El seu producte se centra en la creació d'un dispositiu mèdic de paper capaç de mesurar nivells de creatinina i potassi, dos biomarcadors clau en el desenvolupament d'aquesta malaltia, a través d'una gota de sang. La visió de CreatSens Health és que la informació generada pel dispositiu de mesura es pugui seguir a partir d'un dispositiu mòbil com un telèfon intel·ligent o una tauleta, al consultori mèdic o a la casa del pacient. La tecnologia desenvolupada permetria la generació descentralitzada i en temps real d'informació clínica rellevant, que ajudaria a l'especialista mèdic en la seva presa de decisions i podria contribuir a optimitzar els recursos del sistema sanitari.

CreatSens Health viatjarà a Boston per continuar impulsant la seva tecnologia en el programa d'immersió Richi Enterpreneurs.

La Universitat Rovira i Virgili a través de la seva Unitat de Valorització i Comercialització, que compta amb el suport de ACCIÓ i la Càtedra sobre el Foment de la Emprenedoria i la Creació d'empreses, va impulsar la creació de CreatSens Health SL.