Notícies

· Agenda

Jornada Industry Day projecte Ares Extension. Mobilitat intel·ligent i vehicle connectat: Reptes de present i oportunitats de futur

Amb l'objectiu de promoure el diàleg i l'intercanvi d'idees i coneixements entre l'acadèmia i el sector industrial, públic i privat, es va realitzar ahir dimecres al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació de la Fundació Universitat Rovira i Virgili la quarta edició de les Jornades Industry Day vinculades al projecte ARES EXTENSION Consolider (projecte coordinat pel grup de recerca CRISES de la URV).

En aquesta edició, la Jornada ha comptat amb el suport del clúster TIC CATSUD i la Fundació URV. L'eix temàtic de la Jornada s'ha centrat enguany en l'anàlisis dels reptes i les oportunitats que els nous models de mobilitat urbana ofereixen des de la perspectiva de la ciberseguretat, la privadesa dels usuaris i la presència de l'anomenat vehicle connectat (vehicle amb la capacitat de comunicar-se i interaccionar de manera automàtica i en temps reals amb el seu entorn). Les diferents ponències han permès compartir experiències exitoses en diferents àmbits. Així, per exemple, s'ha analitzat l'efecte positiu que la implantació a Reus d'un model innovador de transport públic connectat ha tingut en la mobilitat dels seus ciutadans. S'han presentat també solucions industrials basades en l'anàlisis de les dades de circulació dels vehicles connectats que formen part d'una flota logística (presentació realitzada per l'empresa Movertis).

Finalment s'han mostrats resultats pràctics acadèmics centrats en el desenvolupament de solucions eficients que permeten l'accés i la circulació segura i anònima de vehicles en zones urbanes de circulació restringida (les anomenades Low Emision Zones). La Jornada ha finalitzat amb una taula rodona que ha permès el diàleg i l'intercanvi d'opinions entre els diferents ponents i assistents presents a la sala.