Notícies

· Agenda

Sessió de presentació d'ajuts d'ACCIÓ per a Projectes d'R+D locals i internacionals i la Incorporació de Talent

En aquesta sessió es presentaran les característiques principals de les properes convocatòries dels ajuts d'ACCIÓ per a la realització de projectes empresarials d'R+D tant locals com amb socis internacionals per la cooperació tecnològica i la incorporació de talent especialitzat a l'empresa.

El programa de NUCLIS LOCALS dona suport a la realització de projectes de recerca i desenvolupament per a empreses amb seu productiva a Catalunya amb un pressupost mínim de 200.000 euros (individual) i 500.000 euros (col.laboratius). Els ajuts són subvencions a fons perdut atorgades per concurrència competitiva.

Els NUCLIS INTERNACIONALS van destinats a incentivar la realització d'activitats d'R+D dutes a terme a Catalunya i a facilitar la cooperació tecnològica internacional amb entitats estrangeres. El pressupost mínim del projecte ha de ser de 150.000 euros per la part catalana. En aquest cas, els països participants en l'actual convocatòria oberta són França, Regne Unit, la resta de països de la UE-28 (a excepció d'Alemanya i Espanya), Estats Units d'Amèrica (Massachusetts), Canadà, Cuba, Singapur, Xina, Hong Kong i Corea del Sud. El programa està finançat pel PO FEDER Catalunya 2014-2020.

El programa TECNIOspring PLUS ofereix ajuts (al 100%) a la contractació de personal d'R+D experimentat en empreses amb seu operativa a Catalunya i en entitats TECNIO. Els ajuts tindran un valor entre 111.600€ i 136.000€ i una durada de 2 anys per realitzar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica d'àmbit local i internacional. El programa s'emmarca dins les Accions Marie Sklodowska-Curie de la Unió Europea.

La previsió d'obertura de les convocatòries d'aquests ajuts serà:

 • Nuclis locals - Oberta
 • Nuclis Internacionals - Oberta
 • TECNIOspring Plus - Febrer 2018

També es donaran a conèixer les oportunitats que ofereix el Pla de Doctorats Industrials, gestionat amb el suport d'AGAUR, en què el doctorand desenvolupa la seva formació investigadora en col·laboració amb una universitat o centre de recerca. Actualment a Catalunya prop de 300 empreses de tots els sectors d'activitat i mides estan fent servir els doctorats industrials per fomentar la millora de la seva competitivitat.

Dijous, 1 de febrer de 2018                           
 • 09.30 h  Benvinguda
   
 • 09.40 h  Presentació del programa Nuclis Locals i Internacionals. Convocatòria 2017-2018

Sandra Colom, gestora de Projectes de l'Àrea de projectes d'R+D i Innovació d'ACCIÓ
 

 • 10.30 h  Presentació del programa TECNIOspring PLUS. Convocatòria 2018

Marta Álvarez, gestora de projectes de l'Àrea de Cooperació Tecnològica Local i Internacional d'ACCIÓ
 

 • 11.00 h  Presentació del programa de Doctorats Industrials

Susaina Figuera, responsable de relacions amb l'entorn empresarial dels DI. AGAUR
 

 • 11.30 h  Torn obert de preguntes
   
 • 12.00 h  Reunions personalitzades