Bloc 1.1. Història, histilogia, organografia, fisiologia, patologies, sistemes de conducció, Poda de respecte i gestió de la poda, Podes extremes: No poda i poda per brotació forcada. (Teoria semipresencial: 45 h)
- Introducció: La vinya, liana perenne. Història. Cicle biològic anual. Balanç entre producció i qualitat.
- Anatomia: òrgans i teixits de la vinya.
- Fisiologia de la vinya durant el cicle biològic anual.
- Elements de patologia de la vinya.
- Principis de poda que respecta el flux de saba.
- Diferents tipus de poda.
- Organització del lloc de poda.
- Mètodes i pràctiques de poda.
- Mètodes de manteniment d’equips.
- Mètodes d’avaluació de la qualitat.
- Mètodes per a realitzar activitats relacionades amb la poda y la succió.
- Podes extremes: no poda i poda per brotació forçada.
Bloc 1.2: Aplicació i execució de la poda de respecte en diferents tipus de formació.
24 h de formació en pràctica de poda, a les finques: Juvé & Camps, Gramona i Recaredo.
Bloc 2: Aplicació de la poda de respecte a altres tipologies de formació i a altres regions vitivinícoles.
3 h de formació teòrica sobre característiques específiques de les vinyes de la DO Rioja i Navarra.
24 h. teoricopràctica a finques de les empreses: Bodegues Roda i la DOCa Rioja i diferentes vinyes de Navarra.
Bloc 3: La poda en verd.
3 h de formació teòrica sobre poda en verd.
24 h teoricopràctica a les finques: Gramona, Juvé y Camps i Recaredo.