Curs Superior en Poda de Respecte: protecció i longevitat de la vinya

Fitxa Tècnica

Temari del curs

Mòdul:
Poda de respecte: protecció i longevitat de la vinya
Durada:
130 h.
Contingut:

BLOC 1. CONÈIXER LA VINYA I EL TALL DE PODA 

Bloc 1.1. Anatomia, fisiologia, patologies, poda de respecte i gestió de la poda (Teoria semipresencial: 42 h)

  1. Introducció: La vinya, liana perenne. Història. Cicle biològic anual. Balanç entre producció i qualitat.
  2. Sòl vitivinícola espanyol i climatologia.
  3. Anatomia: òrgans i teixits de la vinya.
  4. Fisiologia de la vinya durant el cicle biològic anual.
  5. Elements de patologia de la vinya.
  6. Principis de poda que respecta el fluxe de saba.
  7. Diferents modes de poda.
  8. Organització del lloc de poda.
  9. Mètodes i pràctiques de poda.
  10. Mètodes de manteniment d'equips.
  11. Mètodes d'avaluació de la qualitat.
  12. Mètodes per a realitzar activitats relacionades amb la poda i la succió.

Bloc 1.2: Aplicació i execució de la poda de respecte en diferents tipus de formació

24 hores de formació en pràctica de poda, a les finques: Finca Experimental de la URV, Gramona i Recaredo.

 

BLOC 2: APLICACIÓ DE LA PODA DE RESPECTE A ALTRESTIPOLOGIES DE FORMACIÓ I A ALTRES REGIONS VITIVINÍCOLES

3 hores de formació teòrica sobre característiques específiques de les vinyes de la DO Rioja i DO Ribera del Duero.

24 horas teòrico-pràctiques a finques de les empreses: Marqués de Riscal, i El coto de Rioja de la DO Rioja;  Pago de Carrovejas de la DO Ribera del Duero.

 

BLOC 3: LA PODA EN VERD

3 hores de formació teòrica sobre poda en verd.

24 hores teòrico-pràctiques a les finques: Finca Experimental de la URV, Gramona, Juvé y Camps y Recaredo)