BLOC 1. CONÈIXER LA VINYA I EL TALL DE PODA
Bloc 1.1. Anatomia, fisiologia, patologies, poda de respecte i gestió de la poda (Teoria semipresencial: 42 h)
- Introducció: La vinya, liana perenne. Història. Cicle biològic anual. Balanç entre producció i qualitat.
- Sòl vitivinícola espanyol i climatologia.
- Anatomia: òrgans i teixits de la vinya.
- Fisiologia de la vinya durant el cicle biològic anual.
- Elements de patologia de la vinya.
- Principis de poda que respecta el fluxe de saba.
- Diferents modes de poda.
- Organització del lloc de poda.
- Mètodes i pràctiques de poda.
- Mètodes de manteniment d'equips.
- Mètodes d'avaluació de la qualitat.
- Mètodes per a realitzar activitats relacionades amb la poda i la succió.
Bloc 1.2: Aplicació i execució de la poda de respecte en diferents tipus de formació
24 hores de formació en pràctica de poda, a les finques: Finca Experimental de la URV, Gramona i Recaredo.
BLOC 2: APLICACIÓ DE LA PODA DE RESPECTE A ALTRESTIPOLOGIES DE FORMACIÓ I A ALTRES REGIONS VITIVINÍCOLES
3 hores de formació teòrica sobre característiques específiques de les vinyes de la DO Rioja i DO Ribera del Duero.
24 horas teòrico-pràctiques a finques de les empreses: Marqués de Riscal, i El coto de Rioja de la DO Rioja; Pago de Carrovejas de la DO Ribera del Duero.
BLOC 3: LA PODA EN VERD
3 hores de formació teòrica sobre poda en verd.
24 hores teòrico-pràctiques a les finques: Finca Experimental de la URV, Gramona, Juvé y Camps y Recaredo)