Preu final amb la subvenció del Pla Microcred: 225€
Preu original del programa: 505 €
Aquests estudis estan finançats amb fons públics amb una subvenció de fins al 70% del cost directe del programa formatiu. Estan adreçats a persones residents d’entre 25 i 64 anys.
Matrícula i criteris de prioritat
La matrícula s’acceptarà per ordre d’inscripció, fins a completar les places disponibles.
Per tal de garantir la màxima adequació al perfil del curs, s’aplicaran els criteris de prioritat següents:
Criteris de prioritat
- Pertinença al sector oleícola. Es prioritzaran les persones vinculades professionalment al sector de l’oli.
- Inscripció completa a les quatre microcredencials d’oli. Consulta l’apartat Cursos associats per veure el detall de cada microcredencial.
- Una matrícula per empresa. Cada empresa només pot inscriure una persona. Cal especificar el nom de l’empresa a l’apartat Observacions del formulari d’inscripció.
Ordre d’admissió
Entre les persones que compleixin els criteris anteriors, l’ordre d’admissió es determinarà segons el moment en què s’hagi completat tot el procés d’inscripció, és a dir:
- quan la persona s’hagi inscrit a les quatre microcredencials, i
- hagi enviat tota la documentació requerida per l’equip de Gestió Acadèmica del CFP.
Aquesta microcredencial respon a la necessitat del sector de l’oli d’oliva verge extra (OOVE) de formar professionals amb coneixements especialitzats en les fases inicials de la producció, incloent la gestió del cultiu, la collita i el maneig postcollita de les olives.
Professionals del sector oleícola que participen en les fases inicials de la producció de l'oli d'oliva verge extra (OOVE), especialment en àmbits com el cultiu, la collita i la postcollita.
Inclou perfils com:
- Tècnics i professionals científics i intel·lectuals
- Tècnics de suport
- Treballadors qualificats en activitats agrícoles
- Peons de l'agricultura i indústries relacionades
- Directors i gerents d'explotacions oleícoles
És especialment rellevant per a persones que treballen en cooperatives, DOPs, almàsseres i empreses oleícoles, que necessiten actualitzar o adquirir coneixements especialitzats per millorar la qualitat, sostenibilitat i rendibilitat de la producció.
- Conèixer la importància econòmica i varietats de l'olivera, així com els tipus i categories d'oli d'oliva.
- Identificar la composició de l'oliva i els factors que influeixen en la qualitat de l'oli.
- Conèixer les tècniques més adequades de cultiu, poda, reg i fertilització segons el sistema de producció.
- Reconèixer plagues i malalties i implementar estratègies de gestió integrada.
- Optimitzar la collita, transport i recepció de les olives, assegurant qualitat i traçabilitat.
- Gestionar la producció de lots especials i aplicar pràctiques sostenibles i de millora de rendiment.
- COE1. Dealing with problems: Resoldre incidències relacionades amb la qualitat del fruit
- COT 1. Planning and organising (agricultural operations):Coordinar totes les activitats del cultiu, collita i recepció de l’oliva, integrant informació per optimitzar els recursos i assegurar la qualitat del producte final.
- COT 2. Think proactively: Anticipar problemes derivats de la collita, transport i recepció
- Dilluns i Dimarts: de 9:00 h a 13:00 h i de 15:00 h a 18:00 h
- Dimecres i Dijous: de 9:00 h a 13:00 h i de 15:00 h a 19:00 h
- Divendres: de 9:00 h a 14:00 h
Aula de Formació i Camps de l'IRTA Mas Bové











