Notícies

· CURSOS

L’èxit creixent de la pràctica budista arrela també a Catalunya

65 grups budistes enregistrats a Espanya, 15% d'ells situats a Catalunya

El budisme ha estat considerat com la religió moderna per excel·lència: d'experiència personal, no dogmàtica, ètica i capaç d'unir el cos i l'esperit, però també com una forma de pensament o fins i tot, un estil de vida.

El seu creixement exponencial és una evidència des de fa bastants anys arreu d'Europa. L'any 2013, a Espanya, Francisco Díez de Velasco, donava xifres aproximades d'uns 80.000 practicants -segons dades facilitades per la Federació de Comunitats Budistes d'Espanya (FCBE)- i de 65 grups budistes enregistrats pel Ministeri de Justícia, el 15% d'ells situats a Catalunya.

El fet que el budisme esdevingui actualment una referència espiritual per a moltes persones, convida a incentivar una formació acadèmica rigorosa i respectuosa amb la pluralitat, que permeti a tothom interessat, conèixer els ensenyaments i les pràctiques d'aquesta profunda tradició cultural.

Amb aquest propòsit, la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Dharma-Gaia organitzen un cicle de tres cursos independents, el primer dels quals està previst entre l'octubre i el desembre de 2022 i duu per títol "El budisme primerenc i la tradició Theravada". La matrícula ja és oberta.