Notícies

· CURSOS

Augmenten les separacions i els divorcis en el darrer any

La URV ha estat pionera en formació pràctica per a professionals de parentalitat

Les separacions i els divorcis han augmentat durant el 2021 un 2,5% segons dades del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ). Catalunya es situa per sobre de la mitja d'Espanya.

Si bé la majoria de procediments de separació i divorci són de mutu acord, el percentatge de contenciosos continua sent significatiu, especialment quan es demanen modificacions de les mesures que s'havien establert, on la tendència es capgira i són prioritàriament contencioses.

Aquestes situacions amaguen amb molta freqüència situacions d'alt conflicte que involucren i atrapen als fills i les filles al bell mig.

Per aquestes famílies s'ha desenvolupat un tipus d'acompanyament que anteposen els drets dels infants als interessos dels pares: la Coordinació de Parentalitat.

Per desenvolupar aquesta complexa tasca cal una formació especialitzada i la URV ha estat pionera en formació pràctica per a professionals. Comptem com a ponent amb el magistrat introductor d'aquesta figura en els jutjats, el Sr. Pascual Ortuño, la Sra. Núria Vázquez, i altres dels autors del primer manual de Coordinació de Parentalitat publicat en llegua espanyola.

El Curs Pràctic de Coordinació de Parentalitat comença el proper 3 de juny. Un curs online de 40 hores distribuïdes en 6 sessions síncrones que es duran a terme al llarg del mes de juny.

Autora de l’article: Núria Vázquez, coordinadora del Curs Pràctic de Coordinació de Parentalitat

Font: CGPJ