Wine Tasting URV

Fitxa Tècnica

Temari del curs

Mòdul:
M01. Anàlisi sensorial
ECTS:
2
Durada:
20 h.
Contingut:

o Mecànica del tast

o Fisiologia dels sentits o Aspectes qualitatius que defineixen als vins

o Principals defectes en el vins i el seu origen

o Les fitxes d¿avaluació de tast: descriptives i quantitatives

o Tast i caracterització de vins de zones vitivinícoles espanyoles

Mòdul:
M02. Viticultura
ECTS:
2
Durada:
20 h.
Contingut:

o Introducció històrica. Origen de Vitis. Expansió i conreu

o Fisiologia de la vinya. Classificació vitàcies

o El cicle biològic. 

o El Clima. Paràmetres climàtics i classificació .

o Edafologia. Components del Sol. El terroir.

o Plantació d¿una vinya. 

o Protecció sanitària. Plagues i malalties.

o Models de viticultura: convencional, ecològica, integrada, biodinàmica.

Mòdul:
M03. Enologia
ECTS:
2,8
Durada:
28 h.
Contingut:

o La verema, composició del raïm.

o La microbiologia del vi. Fermentació alcohòlica i malolàctica. Principals alteracions d¿origen microbiològic i químic.

o Elaboració de vins blancs i rosats.

o Elaboració de vins de maceració carbònica i vins negres joves.

o Els vins de criança I els sistemes d¿envelliment.

o Elaboració de vins escumosos.

o Els processos de filtració, clarificació i estabilització dels vins. 

o El suro i les alternatives tecnològiques en l¿embotellament.

o Vinificacions especials. Els vins rancis, dolços, botrytitzats

Mòdul:
M04. Cultura vitivinícola
ECTS:
2,4
Durada:
24 h.
Contingut:

o Els vins d¿Itàlia

o Els vins de França

o Els vins d¿Alemanya, Austràlia i NZ, Sudàfrica i Califòrnia

o Gastronomia i vi. Els maridatges de menjars i vins.

Inscripció