o Mecànica del tast
o Fisiologia dels sentits o Aspectes qualitatius que defineixen als vins
o Principals defectes en el vins i el seu origen
o Les fitxes d¿avaluació de tast: descriptives i quantitatives
o Tast i caracterització de vins de zones vitivinícoles espanyoles
o Introducció històrica. Origen de Vitis. Expansió i conreu
o Fisiologia de la vinya. Classificació vitàcies
o El cicle biològic.
o El Clima. Paràmetres climàtics i classificació .
o Edafologia. Components del Sol. El terroir.
o Plantació d¿una vinya.
o Protecció sanitària. Plagues i malalties.
o Models de viticultura: convencional, ecològica, integrada, biodinàmica.
o La verema, composició del raïm.
o La microbiologia del vi. Fermentació alcohòlica i malolàctica. Principals alteracions d¿origen microbiològic i químic.
o Elaboració de vins blancs i rosats.
o Elaboració de vins de maceració carbònica i vins negres joves.
o Els vins de criança I els sistemes d¿envelliment.
o Elaboració de vins escumosos.
o Els processos de filtració, clarificació i estabilització dels vins.
o El suro i les alternatives tecnològiques en l¿embotellament.
o Vinificacions especials. Els vins rancis, dolços, botrytitzats
o Els vins d¿Itàlia
o Els vins de França
o Els vins d¿Alemanya, Austràlia i NZ, Sudàfrica i Califòrnia
o Gastronomia i vi. Els maridatges de menjars i vins.










