Iniciació al Tast de Vins

Fitxa Tècnica

Temari del curs

Mòdul:
Iniciació al tast de vins
Durada:
12 h.
Contingut:

1. Introducció als mecanismes de tast.
1.1. Composició del raïm.
1.2. Condicionants de la degustació.
1.3. Els sentits que intervenen durant el tast.
1.4. Desenvolupament del tast. Apreciació visual, olfactiva i gustativa dels vins.


2. Els processos vitícoles. Introducció als factors que condicionen l’expressió dels vins.
2.1. El clima.
2.2. El sòl.
2.3. Les varietats viníferes.


3. Els processos enològics. Introducció als diferents sistemes bàsics d’elaboració dels vins.
3.1. La vinificació en blanc i rosat.
3.2. La vinificació en negre.
3.3. Els vins joves i els vins de criança


4. Els vins escumosos. Introducció als processos bàsics d’elaboració de vins escumosos.
4.1 El mètode Gran Vas.
4.2 El mètode Champenoise.