Mòdul:
M1. Model jurídic administratiu
ECTS:
1
Durada:
12 h.
Contingut:
1. Introducció històrica sobre la vinya i el vi.
2. Models comparats.
Mòdul:
M2. Model jurídic administratiu
ECTS:
3
Durada:
30 h.
Contingut:
- E-administració i procediment administratiu comú.
- Serveis públics.
- Contractació administrativa.
- Activitat de foment.
- Activitat de limitació.
- Transparència i bon govern.
- Protecció de dades i accés a la informació.
Mòdul:
M3. Règim jurídic
ECTS:
4,5
Durada:
44 h.
Contingut:
- Intervenció administrativa en la vinya i el vi.
• Marc normatiu europeu, estatal i català del sector vitivinícola.
• Marc normatiu específic dels vins ecològics, biodinàmics i aromatitzats.
• Vins de finca qualificada. - Ordenació vitícola.
• Règim d’autorització de plantacions de vinya. Registre vitivinícola de Catalunya i targeta vitícola. - Protecció de l’origen dels vins de qualitat.
• Denominacions d’origen protegides. Règim jurídic.
• Plecs de condicions de les DOP. - Organització administrativa de les DOP.
• Òrgans de gestió de les denominacions d‘origen vitivinícoles catalanes: naturalesa, funcions, organització i funcionament.
• Règim electoral dels consells reguladors.
• Registres dels consells reguladors. - Responsabilitats de l’ordenació vitivinícola.
- Tutela judicial de l’ordenació vitivinícola.
Mòdul:
M4. Control administratiu
ECTS:
2,5
Durada:
26 h.
Contingut:
- Control administratiu.
• Certificació de la qualitat del producte.
• Auditoria anual.
• Compliment del plec de condicions.
• Auditoria anual per al compliment del plec de condicions i millora continuada de la certificació de producte.
• Aplicació de la tecnologia Blockchaina les auditories de les DOP.
• Inspecció vinícola. - Règim sancionador del vi.
• Marc legal.
• Competència.
• Infraccions i sancions.
• Procediment sancionador.
• Règim penal. - Organolèptica i panel de tast de consumidors.
• Verificació tècnica voluntària.
Mòdul:
M5. Àmbits sectorials
ECTS:
3,5
Durada:
34 h.
Contingut:
.
- Règim econòmic i fiscal de la producció vitivinícola.
- Acció administrativa de foment del sector de la vinya i el vi.
• Ajuts i subvencions al sector de la vinya i el vi.
• Ajuts en el marc de l’Organització Comuna de Mercats (OCM).
• Captació d’ajuts a la innovació. - Contractació del sector vitivinícola.
- Comercialització estatal i internacional vinícola.
- Recerca vitivinícola.
Mòdul:
M6. Règim jurídics específics
ECTS:
2,5
Durada:
24 h.
Contingut:
- Règim jurídic d’empreses i formes societàries.
- Protecció marques i de les DOP en règim mercantil.
- Règim jurídic de la publicitat i màrqueting.
- Règim jurídic de l’etiquetatge.
Mòdul:
M7. Gestió vitivinícola
ECTS:
2,5
Durada:
24 h.
Contingut:
- Règim d’autoritzacions de cellers.
• Llicència d‘obertura.
• Autorització ambiental.
• Autorització alimentària. - Gestió de cellers.
- Gestió d’empreses vitivinícoles.
- Producció ecològica.
Mòdul:
M8. Nous models
ECTS:
1,5
Durada:
16 h.
Contingut:
- Noves experiències.
- Fòrum de DOP.
- Cloenda
Mòdul:
Praxi integrada
ECTS:
2
Durada:
20 h.
Contingut:
L'objectiu d'aquest mòdul és guiar l’alumnat en l’aplicació pràctica dels coneixements adquirits a través de la realització d’exercicis pràctics al final de cada mòdul i la realització d’un exercici o treball final.
Mòdul:
Projecte final
ECTS:
7
Durada:
70 h.
Contingut:
L’alumne podrà dissenyar estratègies per afrontar les situacions que seran transferibles a la seva pràctica professional.