Noticias

·

Nueva spin-off de la URV

El rector Josep Anton Ferré, con los emprendedores de la iniciativa, han constituido la firma. Han estado presentes la directora del CTTi de la FURV, el vicerector de Transferència e Innovación y el técnico d’enlace del CTTi.

Welltech Treatment Management System, SL és una nova empresa derivada -spin-off- de la URV que desenvolupa aplicacions informàtiques d'assistència adreçades a promoure el benestar emocional i físic de les persones. Aquest dimarts, 10 de gener, s'ha constituït l'empresa al Rectorat de la URV

Welltech Treatment Management System, SL neix en el marc de les activitats de recerca aplicada del grup d'investigació ALGOS, grup multidisciplinari interessat per l'estudi i el tractament del dolor, l'objectiu del qual és desenvolupar i contrastar procediments terapèutics eficaços per ajudar a les persones que pateixen dolor. En aquest sentit, l'empresa desenvolupa programari d'assistència per a teràpies que estaran adreçades a promoure el benestar, tant emocional com físic, de les persones que pateixin qualsevol tipus de dolor ja sigui dolor crònic o qualsevol malaltia. L'empresa també assessora els seus clients, principalment hospitals,  en l'ús d'aplicacions dissenyades per aquest objectiu i promou la recerca i la formació de professionals per facilitar el benestar de les persones.

L'empresa la integren el catedràtic Jordi Miró, els investigadors del grup ALGOS Roman Roset, Rocío de la Vega, Laura Hernández i José Manuel Hernández que s'encarregaran de la comercialització dels productes. Algunes de les aplicacions que comercialitzarà l'empresa, tant a centres sanitaris com a particulars, són Painometer, Fibroline i Welltech App. Painometer permet monitoritzar el nivell de dolor que pateixen els seus usuaris per portar un control del mateix i aquesta aplicació ja va ser premiada en les IV Jornades R+D+i en TIC i Salut. Fibroline proporciona recursos per afrontar la malaltia de la fibromiàlgia i millorar la qualitat de vida de les persones que la pateixen, i va obtenir una accèssit en els VIII Premis de Fibromiàlgia atorgat per la Fundació d'Afectats de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica. De la seva banda, Welltech App té la mateixa estructura que les altres dues però sense un contingut específic, ja que serà el terapeuta del pacient qui la emplenarà de contingut digital en funció de les necessitats de l'usuari. Es tracta, doncs, d'una aplicació que implica una relació professional sanitari-pacient.

Durant la seva creació, Welltech Treatment Management System, SL ha rebut l'assessorament de la Unitat de Valorització i Comercialització de la URV, que compta amb el suport d'ACCIÓ, i la Càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la URV.