Projectes

Predimed. Assaig clínic d'intervenció nutricional

Investigador Principal:

Dr. Jordi Salas-Salvadó

Departament:

Bioquímica i Biotecnologia

Descripció del projecte:

L'estudi PREDIMED és un assaig clínic d'intervenció nutricional que va incloure 7.447 participants amb alt risc de malaltia cardiovascular. Després de 5 anys de seguiment, l'estudi va demostrar que una Dieta Mediterrània complementada amb oli d'oliva verge o fruits secs, en comparació amb una dieta baixa en greix, redueix un 30% el risc de malaltia cardiovascular.

És el major assaig aleatoritzat realitzat a Europa. Els investigadors han volgut anar més enllà i han posat en marxa el nou assaig PREDIMED-PLUS amb l'objectiu d'avaluar els efectes d'una intervenció intensiva sobre l'estil de vida: dieta mediterrània hipocalòrica, activitat física i tractament conductual, amb objectius específics de pèrdua de pes.

L'estudi està funcionant des de fa més de 4 anys amb més de 6.500 participants de 55 a 75 anys, amb sobrepès o obesitat i síndrome metabòlica. Els resultats són altament esperats per la ciència a nivell mundial.

Més informació:

Més informació 

http://www.nutricio.urv.cat/ca/

Tornar a projectes

Col·labora amb un dels majors assajos sobre estil de vida a Europa basat en la dieta mediterrània, l’activitat física i el tractament conductual.

Ja hem aconseguit
300,00€

Llistat de donants