KAMLEON VENTURES SL

L'empresa Kamleon Ventures, SL, té com a objectiu millorar la salut de les persones, a partir del control, inicialment, de la seva deshidratació. Es farà mitjançant tecnologies portables i plataformes tecnològiques que incorporaran sensors químics i bioquímics que hauran de permetre mesurar diversos paràmetres biomètrics. Inicialment es farà a través de la suor i de l'orina del propi individu, amb l'objectiu d' ampliar els fluids que es podran analitzar a partir de nous desenvolupaments.

L'equip emprenedor junt amb investigadors de la URV ha desenvolupat tecnologies, com l'smart patch, protegida mitjançant sol·licitud de patent europea. Aquestes tecnologies poden integrar-se en una plataforma tecnològica que, de manera revolucionària, permetrà els usuaris minimitzar el risc de patir deshidratació, una de les causants de moltes lesions entre els esportistes i pot provocar-los greus problemes de salut.

A partir d'un sensor simple i robust i d'una plataforma basada al núvol, els esportistes i els seus entrenadors podran monitoritzar el seu estat d'hidratació, al mateix temps que ajudarà les persones a prendre decisions intel·ligents, millorant la seva qualitat de vida i el seu rendiment esportiu.

Equip emprenedor: Dr. Francisco Javier Andrade, investigador del Grup de Recerca de Quimiometria, Qualimetria i Nanosensors del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV i els col·laboradors del grup de recerca, Jordi Ferré, Pär Blanking i Héctor González-Espressati.