Notícies

· Convocatòries

Oberta la XXIII edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2024 i la XI edició del Premi Ruralapps 2024

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) ha convocat la XXIII edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2024 i la XI edició del Premi Ruralapps 2024.

Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària

La convocatòria té com a finalitat fomentar actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguin pautes pel que fa a la incorporació de tecnologia en el sector agrari a Catalunya. El seu objectiu és continuar impulsant la innovació i la recerca tecnològica aplicada al sector per tal de donar viabilitat i suport a projectes punters i d'alt valor afegit implantats a casa nostra.

Aquest premi vol reconèixer i distingir les empreses agràries, les agroindústries i les persones joves emprenedores innovadores que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa orientats a millorar-ne la competitivitat i la sostenibilitat, mitjançant la innovació.

Així doncs, els destinataris de la convocatòria són: joves empresaris/àries agroalimentaris/àries de Catalunya d'entre 18 i 40 anys i Persones físiques i jurídiques del sector agroalimentari, l'agroindústria i les seves entitats associatives.

Hi ha tres tipus de premis a la convocatòria: un per a l'empresa agrària, un per a l'agroindústria, i un per al jove emprenedor/a innovador/a, dotats amb 8.000 € cadascun. A part, també hi ha tres finalistes premiats amb una dotació econòmica de 4.000 € cadascuna.

Premi Ruralapps 

La convocatòria té l'objectiu de fomentar l'aplicació de la tecnologia en benefici dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, premiant programari funcional (programari embegut, aplicacions per dispositius mòbils, aplicacions d'escriptori, plataformes al núvol o d'altres), que contribueixin a la millora dels esmentats àmbits.

El premi engloba solucions tecnològiques innovadores en els àmbits de la digitalització i la transformació digital, com ara: aplicacions, governança i gestió de dades, la intel·ligència artificial, la realitat augmentada, la realitat virtual, la robòtica, l'internet de les coses, la connectivitat... La finalitat és que els guardons visualitzin possibles eines que existeixen en el mercat de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), orientades o que aportin solucions tecnològiques als ciutadans o als professionals dels sectors agroalimentari, forestal i del medi rural.

Així doncs, la convocatòria està dividida en dues modalitats.

  • Per una banda, la modalitat Ruralapps-professional, centrada en solucions tecnològiques innovadores per als/a les professionals i empreses dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural i millorar els processos de producció i de gestió, l'eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat.
  • Per altra banda, la modalitat Ruralapps-ciència ciutadana, enfocada a solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i facilitar l'accés a la informació, en els àmbits agroalimentari, forestal i/o del medi rural.

Per a ambdós casos, el premi guanyador és de 5.000 € i de 2.000 € als finalistes.

Inscripcions

El termini d'inscripció per a les dues convocatòries és el dia 22 d'abril de 2024.

Per a consultar més informació sobre la convocatòria PITA feu clic aquí.

Per a consultar més informació sobre la convocatòria Ruralapps feu clic aquí.