Notícies

Programa Next Challenges CatSud

Des de la unitat d'Ocupació Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, en col·laboració amb la Càtedra d'Emprenedoria de la Universitat Rovira i Virgili, hem impulsat el programa Next Challenges CatSud amb l'objectiu d'incentivar el desenvolupament i la innovació territorial, posant en contacte empreses i startups, clústers i centres de recerca de la demarcació per resoldre reptes conjuntament i amb l'oportunitat d'experimentar i prototipar les solucions sorgides al Laboratori de Fabricació Digital que hi ha al Centre d'Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació a Reus.

Les empreses participants són AMBIT Living Spaces Cluster, Grup Gomà-Camps, Grupo Pintaluba, Kellogg's, Kriskadecor i Techma Business School, que van plantejar reptes relacionats amb la sostenibilitat i l'economia circular, les eines digitals o la innovació en línies de negoci, entre d'altres. Durant 4 mesos els equips podran colze a colze per a la resolució dels reptes i el prototipatge de la solució amb l'acompanyament de la consultoria i assessoria Muutos Consulting i, a finals de juny-començaments de juliol de 2023, està previst que es presentin els resultats en un Innovation Day amb la participació de diferents agents de la demarcació.

Els reptes plantejats per les sis empreses participants són els següents:

Empresa: Ambit Living Spaces Cluster
Repte: Solucions o productes d'interiorisme que millorin la sostenibilitat i/o l'eficiència energètica dels espais interiors hàbitat (llars) o espais interiors col·lectius (hotel, aula d'estudi, etc.).

Empresa: Grup Gomà-Camps
Repte: Noves fonts de matèria primera recuperada per a ser processada en el processos productiu del reciclatge, i noves fonts de fibra que permetin reduir la dependència de matèria primera recuperada i/o fibra verge.

Empresa: Grupo Pintaluba
Repte: Innovació en els additius destinats a l'alimentació animal i els seus processos productius.

Empresa: Kellogg's
Repte: Innovació en processos productius a través de l'aigua.

Empresa: Kriskadecor
Repte: Com ajudar al client a personalitzar el projecte amb mitjans/eines digitals, i com aportar valor al nostre producte mitjançant l'aplicació de noves tecnologies.

Empresa: Techma Business School
Repte: Com innovar en educació a través de la digitalització i les noves tecnologies.