Sommelier Professional

Fitxa Tècnica

Adreçat a:

- Professionals de la restauració, l'hostaleria, i la comercialització de vins
- Professionals dels cellers
- Aficionats al món del vi que volen aprofundir en la matèria
- Guies enoturístics

Codi:
CSOMPEA-A7-2021-13
Títol al que dóna dret:
Certificat d'Aprofitament
Objectius:

- Analitzar les característiques sensorials i organolèptiques dels vins, identificar qualitats i defectes a través de múltiples tastos de diferents produccions, associant els tipus de raïms, sistemes de vinificació. Etc.
- Descriure diferents processos de vinificació
- Identificar normatives vinculades al vi, com les fórmules de protecció/qualitat per pertànyer a una Denominació d’Origen Protegida (DOP) o amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP).
- Detallar característiques fonamentals de les DOP catalanes, de la resta de l’Estat i de zones de producció amb reconeixement internacional.
- Aprofundir en el coneixement d’altres begudes de consum habitual en restaurants o establiments d’oci.
- Identificar característiques d’aliments habituals com formatges, pernil, dolços per recomanar el millor maridatge de la carta de vins disponible.
- Planificar establiments, àrees o departaments de servei i/o comercialització de begudes, vins i licors.
- Organitzar els processos d'aprovisionament i compra.
- Gestionar la correcta conservació dels vins i begudes.
- Elaborar i dissenyar cartes de begudes, vins i licors, tant nacionals com internacionals, relacionant-les amb ofertes gastronòmiques.
- Realitzar el servei de begudes vins i licors, assessorant als clients
- Establir un pla estratègic comercial, a nivell local, nacional i internacional
- Identificar les oportunitats de l’enoturisme com una nova línia de negoci, valorar els diferents models possibles
- Establir el pla de comunicació en mitjans de difusió on line per a la promoció de productes i marques

Informació addicional:
Coordinació acadèmica:
M. Assumpta Mateos Fernández
Docents:
M. Assumpta Mateos Fernández
Jaume Salvat Salvat
Pedro Cabanillas Amboades
Francisco López Bonillo
Christophe Marquet
Anna Casabona París
Francesc Lladó Vernet
David Seijas Vila
Ramon Francàs Martorell
Mariona Rendé Civit
Jordi Vizcarro Claravalls
David Bea Castaño
Durada:
450 h
Impartició:
presencial
Dates:
del 17/01/2022 al 04/11/2023
Calendari del curs:
Horari:
Dilluns de 10 a 13 h i de 14 a 17.30 h.
Ubicació:
Facultat d'Enologia (Campus Sescelades, Tarragona)
Preu:
4500 €
Ajusts o beques a la matrícula:
Contacte:
Formulari d'inscripció:

Temari del curs

Inscripció