Higiene i Seguretat Alimentària

Fitxa Tècnica

Temari del curs

Mòdul:
Higiene i Seguretat Alimentària
ECTS:
3
Durada:
30 h.
Contingut:

30 HORES PRESENCIALS

Introducció a la Microbiologia dels Aliments

  • Factors que influeixen en el desenvolupament dels aliments (físics, químics i biològics)
  • Microorganismes associats als aliments: bacteris, fongs, virus, altres organismes
  • Fonts de contaminació dels aliments
  • Malalties de transmissió alimentària e hídrica


  • Principis Bàsics de Toxicologia
  • Tòxics naturals aliments
  • Tòxics formats durant el processament d'aliments


  • Higiene Alimentària
  • Pràctiques correctes durant la manipulació dels aliments.
  • Sistemes per garantir la qualitat higiènica dels aliments. Guies de Bones Pràctiques.
  • El sistema d'Anàlisi de Perills i control de punts crítics (APPCC)
  • El control oficial en els establiments dedicats a la restauració col·lectiva i en empresa alimentària


Inscripció