Diploma de Postgrau en l'Elaboració de Begudes Destil.lades i Licors

  • Curs obert
  • Curs semipresencial

Fitxa Tècnica

Cal destacar:

El nombre de places d'aquest curs es limitat amb un màxim de  20 persones

Codi:
EBEDEA-A1-2019-1
Títol al que dóna dret:
Diploma de Postgrau
Adreçat a:

Titulats i titulades en Enologia, Enginyeria Química, Biotecnologia, Enginyeria Alimentària, Biologia, Bioquímica, Biotecnologia, Química, Farmàcia, Ciència i Tecnologia d'Aliments, Medicina, Veterinària, Economia, i totes les enginyeries tècniques o superiors, i que tinguin interès a aprofundir en coneixements relacionats amb l'elaboració de begudes destil·lades.

Objectius:
  • Conèixer les diferents matèries primeres per l’obtenció de fermentats, que després siguin vàlids per a la seva destil·lació.
  • Conèixer les característiques dels microorganismes implicats en la fermentació, i la seva incidència sobre els destil·lats finals. Distingir els diferents tipus de fermentadors.
  • Conèixer el procés tecnològic de l’operació de destil·lació. Distingir els sistemes de destil·lació, així com els tipus de destil·lats i els mètodes de producció. Tractaments dels destil·lats previs a l’embotellament com filtració, estabilització al fred i l’envelliment de destil·lats en bótes de roure i de tècniques alternatives, i la seva implicació sensorial.
  • Reconèixer les característiques dels diferents tipus de destil·lats, des d’un punt de vista sensorial i químic. Tractament de les dades amb tècniques estadístiques, així com saber identificar els principals defectes dels destil·lats que permetin modificar la seva elaboració per tal de millorar el producte final.
  • Adquirir els coneixements necessaris per a descriure un destil·lat en públic. Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
  • Conèixer els principals processos d’elaboració de licors, així com els botànics i plantes aromàtiques i medicinals que hi participen.
  • Disposar de fonaments bàsics en la elaboració de cocteleria, així com les principals tècniques emprades en la mixologia.
  • Conèixer la legislació de begudes destil·lades espanyola i comunitària, especialment els aspectes relacionats amb la fiscalitat de les begudes espirituoses.
  • Analitzar i avaluar les característiques econòmiques de l'empresa, quantificant el cost d’elaboració de les begudes destil·lades. Reconèixer els conceptes estratègics i operatius del màrqueting. Identificar i utilitzar les variables del màrqueting en l'àmbit del sector de begudes destil·lades.
Dates:
del 18/10/2019 al 25/10/2020
Horari:
Divendres de 16 a 20 h i dissabtes de 9 a 13 h.
Ubicació:
Facultat d'Enologia (URV) Tarragona
Impartició:
semipresencial
Idiomes en que s'imparteix:
Castellà
Durada:
30 ECTS
Preu:
2500 €
Direcció:
Francisco López Bonillo
Docents:
Joan Miquel Canals Bosch
Nicolas André Louis Rozes
Francisco López Bonillo
Montserrat Poblet Icart
Jose Maria Natta March
Juan José Rodríguez Bencomo
Pep Escudero Rivas
Contacte:
Més informació:

Les classes presencials finalitzen el mes de juny.

Aquest curs compleix els requisits per ser bonificat mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo. (FUNDAE). Per a més informació podeu adreçar-vos a: bonificacio@fundacio.urv.cat.

Temari del curs

Inscripció