Diploma de Postgrau en l'Elaboració de Begudes Destil.lades i Licors

 • Curs tancat
 • Curs semipresencial

Fitxa Tècnica

Cal destacar:

El nombre de places d'aquest curs es limitat amb un màxim de  20 persones

Codi:
EBEDEA-A1-2019-1
Títol al que dóna dret:
Diploma de Postgrau
Adreçat a:

Titulats i titulades en Enologia, Enginyeria Química, Biotecnologia, Enginyeria Alimentària, Biologia, Bioquímica, Biotecnologia, Química, Farmàcia, Ciència i Tecnologia d'Aliments, Medicina, Veterinària, Economia, i totes les enginyeries tècniques o superiors, i que tinguin interès a aprofundir en coneixements relacionats amb l'elaboració de begudes destil·lades.

Objectius:
 • Conèixer les diferents matèries primeres per l’obtenció de fermentats, que després siguin vàlids per a la seva destil·lació.
 • Conèixer les característiques dels microorganismes implicats en la fermentació, i la seva incidència sobre els destil·lats finals. Distingir els diferents tipus de fermentadors.
 • Conèixer el procés tecnològic de l’operació de destil·lació. Distingir els sistemes de destil·lació, així com els tipus de destil·lats i els mètodes de producció. Tractaments dels destil·lats previs a l’embotellament com filtració, estabilització al fred i l’envelliment de destil·lats en bótes de roure i de tècniques alternatives, i la seva implicació sensorial.
 • Reconèixer les característiques dels diferents tipus de destil·lats, des d’un punt de vista sensorial i químic. Tractament de les dades amb tècniques estadístiques, així com saber identificar els principals defectes dels destil·lats que permetin modificar la seva elaboració per tal de millorar el producte final.
 • Adquirir els coneixements necessaris per a descriure un destil·lat en públic. Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions.
 • Conèixer els principals processos d’elaboració de licors, així com els botànics i plantes aromàtiques i medicinals que hi participen.
 • Disposar de fonaments bàsics en la elaboració de cocteleria, així com les principals tècniques emprades en la mixologia.
 • Conèixer la legislació de begudes destil·lades espanyola i comunitària, especialment els aspectes relacionats amb la fiscalitat de les begudes espirituoses.
 • Analitzar i avaluar les característiques econòmiques de l'empresa, quantificant el cost d’elaboració de les begudes destil·lades. Reconèixer els conceptes estratègics i operatius del màrqueting. Identificar i utilitzar les variables del màrqueting en l'àmbit del sector de begudes destil·lades.
Dates:
del 18/10/2019 al 25/10/2020
Horari:
Divendres de 16 a 20 h i dissabtes de 9 a 13 h.
Els dies són fixos, però el contingut de les sessions es podrien canviar de dia.
Ubicació:
Facultat d'Enologia (URV) Tarragona
Impartició:
semipresencial
Idiomes en que s'imparteix:
Castellà
Durada:
30 ECTS
Preu:
2500 €
Direcció:
Francisco López Bonillo
Docents:
Joan Miquel Canals Bosch
Nicolas André Louis Rozes
Ioanis Katakis
Jordi Andreu Solé Estalella
Francisco López Bonillo
Montserrat Poblet Icart
Jose Maria Natta March
Juan José Rodríguez Bencomo
Pep Escudero Rivas
Matias Llobet Vallvé
Pau Matias Guiu Martí
Javier Caballero Morcillo
Bernat Guixer Mañé
José Manuel Carballido Ricardez
Jaume Francesc Mussons Carvajal
Joan Vallès Xirau
Joan Carbó Solé
Cristina Guix Sitjes
Ignacio Orriols Fernández
Alex Illa López
Ana Isabel Briones Pérez
Contacte:
Telèfon de contacte:
Contacte Coordinador del Postgrau: francisco.lopez@urv.cat
Més informació:

Les classes presencials finalitzen el mes de juny.

Aquest curs compleix els requisits per ser bonificat mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo. (FUNDAE). Per a més informació podeu adreçar-vos a: bonificacio@fundacio.urv.cat.

Temari del curs