Notícies

· Agenda

Jornada sobre la propietat industrial i intel·lectual en els projectes H2020

Una imatge de la jornada amb César Elvira, el ponent

El Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi) de la Fundació URV ha acollit aquest dimecres la jornada “La IPR en els projectes H2020”, una sessió de formació en matèria de propietat industrial i intel·lectual en projectes de R+D+i enfocada en els projectes H2020.

En aquesta sessió, s’ha fet èmfasi en detectar els possibles drets de propietat intel·lectual i industrial derivats dels resultats del projectes H2020, així com conèixer bé les llicències com a via d’explotació efectiva d’aquests. La jornada ha comptat amb una trentena d’assistents de diferents àmbits de coneixement de la Universitat i personal d’administració i serveis de la URV dedicat a la gestió de projectes de R+D+i i projectes H2020.

Aquesta jornada formativa s’emmarca en els objectius del projecte International Cooper Ative Research and innovation alliances Office (ICARO), finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat (MINECO), en el qual la Fundació URV hi participa com a soci, junt amb la URV i altres centres de l’entorn de la Universitat. L’objectiu del projecte és incrementar la participació de la URV i d’empreses de l’entorn en projectes del programa H2020.

La Unitat de Valorització de la URV (UV-URV) juntament amb l’Oficina de Gestión de Proyectos Internacionales (OGPI) de la Universitat d’Alacant ha ofert aquesta jornada formativa en la que s’han tractat de la identificació, la gestió i l’explotació dels drets de la propietat intel·lectual en els projectes H2020. La jornada ha estat impartida per César Elvira Fernández, expert en propietat industrial i intel·lectual de la OGPI.

La UV-URV té com a missió la identificació, protecció, valorització i comercialització de les invencions que duen a terme els investigadors de la URV amb la finalitat de transmetre aquests resultats a la societat, i al mateix temps, obtenir un retorn per a la Universitat i per als seus investigadors.