Ajuts a la formació

Ajuts i beques

  • El Centre de Formació Permanent i la URV promouen acords amb empreses i entitats per facilitar beques i ajuts als estudiants de postgrau. Per saber si un curs disposa d'ajuts específics, accediu a la fitxa del curs.
  • La Fundación Rafael del Pino obre anualment la convocatòria Programa de becas para estudios de posgrado.

Per conèixer altres opcions de beques consulteu l'apartat beques del portal Universia. Inclou els ajuts de les administracions i d'institucions d'àmbit privat i empresarial.

Altres ajuts:

Més informació: Què són les bonificacions de la formació a través de la Fundació Tripartita?

  • Els treballadors autònoms poden desgravar la factura nominal de la seva matrícula en el curs, en la declaració de l'impost de l'IRPF. 
     
Alumnat internacional:
  • Per a estudiants estrangers l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional programa anualment beques adreçades a estudis de postgrau. Per a més informació consulta les beques a la Seu Electrònica de l'AECID.
  • L'alumnat originari dels Estats Units pot optar a les beques Fulbright.

Pràctiques remunerades adreçades a estudiants a l'atur

Pràctiques remunerades en PYMES. Beques Santander CRUE CEPYME

Adreçades a estudiants universitaris matriculats en programes de grau i postgrau, per a realitzar pràctiques en petites i mitjanes empreses, amb una durada màxima de tres mesos i una dotació mensual aproximada de 550 € a jornada completa.

Imprescindible: tant empreses com alumnes han de formalitzar la inscripció al web Becas Santander Universidades des d'on es gestiona la convocatòria i s'informa de les bases (calendaris, criteris d'assignació de les pràctiques entre les persones sol·licitants i distribució en empreses).

Les pràctiques es desenvoluparan durant el primer semestre de l'any. Els estudiants realitzaran les seves pràctiques a jornada completa (7.5 hores/dia) encara que es podrà optar per reduir proporcionalment a la meitat la jornada i la dotació econòmica.

Pràctiques no laborals en empreses per a joves

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), amb l'objectiu de dotar amb experiència laboral al jovent qualificat i potenciar la seva inserció laboral, ha engegat un servei adreçat a les empreses pel qual s'ofereixen pràctiques no laborals a joves titulats en situació d'atur.

La durada de les pràctiques és de 3 a 9 mesos i la dotació econòmica correspon a 426€ mensuals.

Podeu consultar els requisits necessaris a les bases de la web del Servei d'Ocupació.

Destinataris: alumnat titulat, registrat com demandants d'ocupació al SOC, entre 18 i 25 anys.