Notícies

· Agenda

Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Reus i el Camp de Tarragona per una alimentació innovadora, segura, saludable i sostenible per al benestar de la població


Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Reus amb la implicació dels agents d'R+D+I del territori: la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV, EURECAT i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). Compta també amb la col·laboració del teixit empresarial, de manera especial des del Cluster de Nutrició i Salut AINS, i de diferents ajuntaments del Camp.

Amb un pla d'actuació que té com a horitzó el 2020, compta amb un pressupost d'1.924.573,70 €, cofinançants al 50% amb fons provinents del (PO) FEDER de Catalunya, i amb una aportació del 25% de la Diputació de Tarragona.

El PECT Nutrisalt és un projecte orientat a la transformació i dinamització del sector agroalimentari al voltant de la innovació, la salut, l'economia verda i la internacionalització que s'emmarca en la política d'especialització territorial de la regió definida al llarg de l'última dècada.

Objectiu: garantir el benestar dels ciutadans i ciutadanes de Reus i el Camp de Tarragona a través de l'estímul i el reforç d'un dels seus principals motors econòmics: el sector de l'alimentació (des de la producció vegetal i animal, a la indústria alimentària i serveis associats)

La FURV participa en la Operació 5. Plataforma d'innovació i promoció de l'oli d'oliva verge extra.

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut total de 962.286,85 €, dels quals la FURV n'és beneficiària de 111.780,25 €.