Aliments i Sentits

Fitxa Tècnica

Temari del curs

Mòdul:
Aliments i Sentits
ECTS:
3
Durada:
30 h.
Contingut:

30 HORES PRESENCIALS

La Importància de la Percepció Sensorial

Anatomia i Fisiologia dels Sentits

  • Vista
  • Olfacte
  • Gust
  • Tacte
  • Oïda


  • L'anàlisi Sensorial com a Disciplina Científica
  • Normalització dels assajos
  • Preparació d'una prova sensorial
  • Formació d'un panell


  • Les Proves Sensorials
  • Proves discriminants
  • Proves descriptives
  • Proves amb consumidors


  • Tast d'Aliments
  • Tast de productes càrnics
  • Tast de peixos i mariscs
  • Tast de productes làctics
  • Tast de condiments: olis, vinagres, espècies i altres
  • Tast de conserves
  • Tast d'altres productes


  • L'Anàlisi Sensorial a l'Hosteleria
  • Els sentits humans i la percepció sensorial d'aliments
  • La influència de les preferències en l'anàlisi sensorial
  • Terminologia bàsica de l'anàlisi sensorial d'aliments en hoteleria
  • Els atributs dels aliments. Atributs rellevants en hoteleria
  • Mitjans utilitzats en l'anàlisi sensorial d'aliments en hoteleria. Percepció d'atributs sensorials bàsics. Llindar de detecció
  • Adequació dels aliments tastats a l'oferta gastronòmica de l'establiment
  • Iniciació al tast de begudes

Inscripció